[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Ianuarie 2018 10:30

PL și PLDM, la bustul lui Mihai Eminescu: Eminescu este actual și astăzi

Deputații și membrii Partidului Liberal (PL) și cei ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au depus astăzi flori la bustul lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 168 ani de la nașterea poetului.

După cum informează TRIBUNA, după depunerea de flori, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Eminescu este actual și astăzi.

„Pentru mine, Eminescu este inima și creierul românilor, dar nu doar al românilor, fiindcă este poet universal. A iubit țara precum se iubește femeia, a luptat pentru unitatea românilor, a scris, și precum vedeți, și astăzi sunt actuale gândurile, ideile, dorința lui ca românii să fie împreună sub un singur rege”, a precizat Ghimpu.

La rândul său, liderul PLDM, Viorel Cibotaru, a menționat că astăzi este o zi deosebită.

„Eminescu este parte a conștiinței noastre, a istoriei noastre, dar și sunt absolut sigur că parte a viitorului nostru. Valorile pe care le-a exprimat vor constitui existența mostrei de mai departe și fără acele gânduri, emoții exprimate și în baza cărora trăiește întreaga cultură românească, nu-mi închipui viitorul nostru”, a punctat Cibotaru.

Andriana Cheptine  

foto: www.privesc.eu

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...