[ X ]
[ X ]
Breaking news4 Decembrie 2017 13:05

Mihai Ghimpu: După ieșirea noastră, a liberalilor, de la guvernare, RM a început să facă pași înapoi

Partidul Liberal (PL) a participat, în perioada 1-3 decembrie 2017, la Congresul liberalilor, ce s-a desfășurat la Amsterdam, Olanda.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că au fost trei zile foarte importante pentru liberalism, Europa, dar și pentru Republica Moldova.

„Congresul a adoptat 26 de rezoluții, iar, pentru noi, cea mai importantă rezoluție este cea cu denumirea: Cu privire la statul de drept în RM. Liberalii sunt îngrijorați, această rezoluție a venit să constate încă o dată că avem probleme cu statul de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, dosarele politice. Într-un cuvânt, în loc să mergem înainte, după ieșirea noastră a liberalilor de la guvernare, RM a început să facă pași înapoi”, a precizat Ghimpu.

Totodată, prim-vicepreședintele PL, Corina Fusu, a menționat că rezoluția, ce vizează țara noastră, s-a axat pe mai multe situații ce îngrijorează instituțiile europene. „Și anume, în jurul cazului lui Dorin Chirtoacă, dar și a altor primari care sunt presați politic, pentru a satisface interesele partidului care se află la guvernare. Li s-au încălcat drepturile fundamentale ale omului, precum și democrația locală. De asemenea, rezoluția cu privirea la statul de drept în RM își manifestă îngrijorarea față de adoptarea netransparentă și primită a schimbării sistemului electoral din RM. Atât Comisia de la Veneția, cât și liberalii din Parlamentul UE vor supraveghea foarte îndeaproape derularea evenimentelor asupra schimbării sistemului electoral. Mai există îngrijorarea liberalilor europeni față de procedurile extrem de lente în examinarea dosarului fraudei din domeniul financiar-bancar, dar și a furtului miliardului”, a precizat Fusu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...