[ X ]
[ X ]
Important12 Noiembrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Silvia Radu, primar general interimar al municipiului Chişinău 

Numirea Silviei Radu în funcţia de viceprimar, dar şi de primar general interimar al municipiului Chişinău i-a luat pe mulţi prin surprindere, deşi neoficial despre un astfel de scenariu se vorbea de ceva timp.

Destul de cunoscută opiniei publice din Moldova, Silvia Radu a transmis un mesaj clar din start că-şi ia noua funcţie în serios şi că intenţionează să se implice plenar în exercitarea atribuţiilor ce-i revin.

Totodată, Silvia Radu va trebui să dovedească nu doar că e un bun primar, ci şi să scape de suspiciunile ce planează asupra sa că ar fi un primar controlat din umbră de actuala guvernare şi că a ajuns în funcţie în urma unor jocuri de culise, făcute la limita legalităţii.

Deocamdată, putem concluziona că Silvia Radu a surprins prin avansarea în această funcţie şi că a ajuns brusc o figură importantă nu doar în administraţia publică locală, ci şi în politică în genere. Iar ce va fi în continuare vom vedea.

TRIBUNA precizează: Silvia Radu s-a născut pe data de 27 februarie 1972 la Hâncești. A absolvit Universitatea din Navarra (Spania), facultatea Managementul Afacerilor; Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine; Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale.  După facultate, a fost angajată la Ministerul Energeticii, iar prima funcție deținută a fost cea de șefă a secției relații internaționale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice și Combustibil (pe atunci autoritatea de administrare a energeticii) în anii 1997-1999. La scurt timp după privatizarea unor întreprinderi energetice de către compania spaniolă Unión Fenosa, Silvia Radu devine, la 1 mai 2000, secretar general, director corporativ și vicepreședinte la reprezentanța din Republica Moldova a acestei companii. Ea deține această funcție până pe data de 8 aprilie 2008, când devine președinte al Unión Fenosa în Moldova. În 2011, Silvia Radu devine președinte al Asociaţiei femeilor antreprenoare și al Asociației businesului european – ambele funcţii le exercită până în 2015. Tot în 2011 este numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. În 2016 a candidat la funcţia de Preşedinte al RM. Împreună cu soțul său, deţin mai multe întreprinderi agricole și imobiliare. Silvia Radu şi soţul său au trei copii.

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...