[ X ]
[ X ]
Important24 Septembrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Andrei Năstase, Preşedintele Platformei „Demnitate şi Adevăr”

Andrei Năstase şi echipa sa au avut o săptămână plină de evenimente importante pentru formaţiune şi pentru susţinătorii ei.

Astfel, în prima parte a săptămânii, PDA a gestionat perioada post-protest, venind cu un bilanţ şi cu unele aprecieri pe marginea acţiunii de protest din data de 17 septembrie, dar şi referindu-se la unele acţiuni de persecutare şi intimidare a participanţilor la aceasta.

De asemenea, în această săptămână PDA a anunţat despre crearea propriei organizaţii de tineret, lider al căreia a devenit cunoscutul activist civic, Dinu Plângău.

Tot în această săptămână, PDA a primit vizita delegației Partidului Popular European (cea mai influentă familie politică europeană), venită la Chişinău cu scopul evaluării cererii de aderare a Platformei DA la PPE.

De asemenea, Andrei Năstase şi echipa sa au lansat iniţiativa diminuării TVA pentru unele mărfuri importante pentru cetăţenii RM.

Dacă mai adăugăm că PDA a continuat şi campania naţională „Un milion de mâini”, vedem şi mai clar că Andrei Năstase şi echipa sa au avut o săptămână în care au fost permanentă acţiune.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mîndrești, raionul Telenești. Din anul 1982 pînă în anul 1992 a învățat la școala din Mîndrești, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 pînă în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 pînă în 2000, activează ca procuror, din 2000 pînă în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...