[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Septembrie 2017 12:40

PL – la CC: „Conform legii, Dorin Chirtoacă nu poate fi suspendat din funcție”

Partidul Liberal (PL) a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CC), prin care solicită examinarea constituționalității mai multor articole din Legea privind administrația publică locală.

După cum comunică TRIBUNA, Valeriu Munteanu, vicepreședintele Partidului Liberal, a accentuat care articole din Legea privind administrația publică locală trebuie revizuite de către CC.

„E vorba despre articolul 33 și 34 din Legea administrației publice locale sau articolul  177, alineatul doi, din Codul electoral. Această lege creează probleme foarte mari primarilor care devin extrem de vulnerabili în fața elementelor coercitive, iar Republica Moldova trebuie să respecte această lege”, a spus liberalul.

De asemenea, Valeriu Munteanu a declarat că, conform legii, Dorin Chirtoacă nu poate fi suspendat din funcție. „Nu vedem în lege să fie permisă suspendarea din funcție a primarului. Acest element este un nou joc, pentru că  în lege nu vom găsi așa o prevedere – ca un ales local care a fost votat de o întreagă comunitate să poată să fie suspendat de către o autoritate publică sau să se intervină atât de dur pe mandatul primarului. Acest fapt demonstrează caracterul neconstituțional al acestui articol, și nici într-un caz acest lucru nu trebuie să se realizeze”, a subliniat vicepreședintele PL.

Anastasia Borta 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...