[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv7 August 2017 11:00

Cum calificați șansele opoziției în politica moldovenească în următorii ani? Răspunsul lui Stanislav Pavlovschi

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), ex-judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova, Stanislav Pavlovschi a fost întrebat: Cum calificați șansele opoziției în politica moldovenească în următorii ani?

„Vă asigur că, opoziția este în stare să instaureze în Moldova o putere veridic pro-europeană și democratică, să transforme Moldova într-un loc confortabil de trăit, unde drepturile omului există nu numai pe hârtie, dar sunt real și efectiv apărate în practică”, a declarat el.

Întrebat ce ar trebui să întreprindă opoziţia moldovenească, în primul rând, dacă vine la putere, Stanislav Pavlovschi a răspuns: „Fiind jurist după meserie, eu prefer să discut probleme juridice şi de drept și aici este foarte mult de făcut. În ultimii 6 ani reforma în domeniul dreptului a fost orientată spre protejarea intereselor de clan ale judecătorilor, procurorilor, polițiștilor și altor birocrați, care trăiesc din contul poporului. Într-un sens, aș putea spune că aceste profesii s-au transformat într-un fel de business, care aduce unor judecători, procurori și polițiști niște venituri fabuloase. Această abordare trebuie schimbată, iar reforma trebuie orientată spre cetățean. Iată aceasta și va face opoziția”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Mihaela Conovali

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...