[ X ]
Breaking news4 Iulie 2017 16:10

Avertismentul Premierului Filip pentru ministrul Armașu: „Să aveți grijă...”

În debutatul ședinței Cabinetului de miniștri,  Premierul Pavel Filip și-a felicitat colegii pentru decizia Parlamentului European de a aproba finanțarea mecanismului de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova de 100 milioane de euro.

După cum informează TRIBUNA, Pavel Filip a declarat că acest lucru denotă încă odată că RM a ales drumul corect.

„Valorile europene sunt mai presus decât disputele politice care au încercat să fie transferate de partidele de la Chișinău pe platforma UE. Lucrul instituțional pe care l-am făcut calitativ până acum, dă și roade. Adevărul este că încă până la primirea primei tranșe avem de muncit foarte mult, avem un șir de condiționalități. De aceea, în continuare responsabil de monitorizare, vă rog, dl. ministru Armașu, să aveți dvs. grijă și cu Ministerul Finanțelor. Iar toți colegii să fiți foarte implicați astfel încât să facem față, așa cum am făcut atunci când am mers cu un program cu FMI, dar și așa cum am realizat Foaia de Parcurs”, a precizat Filip.

Totodată, Premierul a menționat că, „cu părere de rău, din cele văzute în toată această perioadă fierbinte, mulți politicieni din RM au mers chiar și la Bruxelles și la Strasbourg pentru a convinge parlamentari să nu acorde acești bani RM”.

„Zic cu părere de rău, fiindcă, din punctul meu de vedere, libertatea de exprimare desigur este o valoare esențială pentru noi, doar că această libertate trebuie tratată cu multă responsabilitate și cu mult patriotism, lucru pe care nu-l fac mulți dintre colegii noștri din dimensiunea politică. Sper în continuare să revină toți la o gândire rațională și să manifeste de fapt grijă față de cetățeni noștri. În final trebuie să înțeleagă că acești bani nu vin pentru Guvern, dar vin pentru cetățenii noștri și se vor regăsi în implementare reformelor”, a adăugat Filip.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...