[ X ]
[ X ]
22 Februarie 2017 06:30

Iată cât ar costa un eventual referendum privind demiterea lui Dorin Chirtoacă!

În 2016, instanţele de judecată au emis decizii care au făcut imposibil un referendum privind demisia Primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, însă anul acesta (2017) consilierii socialiști au anunțat că intenționează să revină la subiectul dat și să conteste la CEDO aceste decizii.

Solicitați de TRIBUNA pentru a afla cum la modul practic se poate procedural de revenit la referendumul de demitere a Primarului, dar și, cât ar costa un referendum în acest sens, reprezentanții CEC au menționat că referendumul privind revocarea Primarului poate fi inițiat în condițiile art. 180 din Codul Electoral – „prin votul secret al 2/3 din numărul consilierilor aleși; de 10 la sută din numărul cetățenilor de drept de vot care domiciliază pe teritoriul unității administrative- teritoriale respective”.

În același timp, CEC a menționat că „art. 177 alin (2) din Codul Electoral prevede că revocarea Primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă norme morale și etice, fapte confirmate în modul stabilit”.

Potrivit CEC, costul unui eventual referendum municipal ar putea fi estimate la 7,4 milioane lei.

Andriana Cheptine

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...