[ X ]
Exclusiv11 Ianuarie 2017 06:30

Analist: Aceasta e unica situaţie în care ar putea fi provocate alegerile parlamentare anticipate

Alegeri parlamentare anticipate pot avea loc în doar dacă se va pregăti bine terenul pentru o nouă reconfirmare a actualei guvernări. De această părere este cunoscutul analist politic, Ion Tăbîrță.

Contactat de TRIBUNA, Ion Tăbîrță a declarat că, în prezent, guvernarea se simte confortabil, după anul dificil 2016.

„Acum, temelia acestei guvernări, PDM, în linii mari a reușit să stabilizeze situația. Acel val protestatar treptat-treptat s-a epuizat și PDM se simte destul de confortabil acum la guvernare. Alta e întrebarea: de ce ar trebui să facă acest lucru? De ce ar trebui cumva să vină cu aceste perturbări pentru a schimba anumite lucruri sau pur și simplu pentru a renunța la acești doi ani de guvernare care le-au mai rămas?! Probabil, doar dacă vor fi siguri că după aceste alegeri parlamentare anticipate vor ieşi în avantaj”, a precizat el.

Totodată, analistul nu crede că acum PDM își dorește anticipate, dar nici liberalii, transfugii comuniști și nici cei liberal-democrații.

„Alegerile pot avea loc doar dacă se va pregăti bine terenul pentru o nouă reconfirmare a actualei guvernări. Deocamdată, în actualele condiții nu putem vorbi despre acest lucru. Dacă se va schimba sistemul electoral, atunci cine știe, pot să fie provocate aceste alegeri. Deocamdată, îmi este greu să cred sau cel puțin nu avem circumstanțe care ne-ar permite  să vorbim despre alegeri anticipate”, a conchis Tăbîrță.

Andriana Cheptine

foto: www.ipn.md

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...