[ X ]
Important22 Iulie 2018 14:00

Omul Săptămânii - Vlad Plahotniuc, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova

În această săptămână, Vlad Plahotniuc, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, a făcut mai multe anunţuri importante.   

După şedinţa săptămânală a PDM, el a anunţat că Republica Moldova va implementa o agendă de reforme şi măsuri, actualizată, care reiese în primul rând din necesităţile de modernizare a tuturor domeniilor de viaţă şi din angajamentele asumate faţă de partenerii externi. Vlad Plahotniuc a reconfirmat decizia fermă a PDM de menţinere a angajamentelor asumate cu privire la reforme, „indiferent de anumite reacţii din Parlamentul European şi nu doar pentru că angajamentele trebuie respectate, dar şi pentru că ele contribuie la modernizarea Republicii Moldova”.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat şi lansarea unor proiecte noi, care, potrivit lui, vor aduce beneficii semnificative pentru oameni. Astfel, proiectul „Prima Casă 3”, destinat familiilor cu copii, va fi pornit în timpul apropiat şi va aduce noi facilităţi la procurarea locuinţelor. Preşedintele PDM a amintit că, de câteva luni, funcţionează proiectul „Prima Casă 1” pentru categorii largi de cetăţeni şi centrat pe tineri, „Prima Casă 2”, destinat angajaţilor din sectorul public, ambele fiind deja apreciate de către beneficiari. Proiectul „Prima Casă 3”  presupune compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcţie de numărul copiilor în familie.

O altă noutate importantă a ţinut de diminuarea taxelor pentru perfectarea moştenirilor. Diminuare ar urma să aibă loc ca urmare a eliminării unor acte, dar şi prin compensarea de către stat a unor sume din taxa care se plătea până acum.

Un alt anunţ important a lui Vlad Plahotniuc a fost cel legat de funcţionarea Ghişeului Unic, „creat să-i ajute pe cetăţeni să-şi perfecteze actele într-un singur loc, să nu mai alerge de la o instituţie la alta”.

Toate aceste anunţuri sunt importante pentru cetăţeni şi ar putea aduce beneficii de imagine lui Vlad Plahotniuc şi partidului său. Urmează să vedem cum vor fi implementate în practică.

TRIBUNA precizează: Vlad Plahotniuc s-a născut pe data de 1 ianuarie 1966. A absolvit şcoala medie din satul Grozești, raionul Nisporeni în 1983. În  2001 – Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Tehnologia Industriei Alimentare, iar în 2002 a obţinut titlul MBA, de asemenea, la Universitatea Tehnică din Moldova. În 2006 a absolvit Universitatea de Studii Europene din Moldova, devenind licenţiat în drept, profilul jurisprudenţă. În cariera sa profesională a activat în calitate de: specialist, Centrul pentru prevenirea şi reabilitarea victimelor minore „Minor”, afiliat Primăriei mun. Chişinău (1991-1993); specialist implicat în diverse activităţi în domeniul de marketing şi publicitate (1993-1998); Director Comercial „Petrom Moldova” SA (aprilie 2001 – iulie 2001); Director General „Petrom Moldova” SA (2001-2010); vicepreşedinte al „Petrom Moldova” S.A. (ianuarie 2010 – ianuarie 2011); vicepreşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (aprilie 2005 – mai 2006); Preşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (mai 2006 – ianuarie 2011); din noiembrie 2010 până în iulie 2015 (cu o mică pauză în 2014 când a renunţat la mandat) a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În decembrie 2010 a devenit vicepreşedinte al PDM (ulterior, prim-vicepreşedinte al PDM). Tot în decembrie 2010 a fost ales prim-vicepreşedinte al Parlamentului RM, funcţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2013. În decembrie 2016, a fost ales Preşedinte al PDM. Printre funcţiile onorifice deţinute de Vlad Plahotniuc se numără cea de Preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova şi cea de Fondator al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss”.

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...