[ X ]
Editorial24 Mai 2018 07:00

Rezultatele alegerilor Primarului capitalei vor fi anulate!? Declaraţia enigmatică a Silviei Radu

Politicienii, presa, analiştii politici, dar şi multă altă lume a trecut cu vederea o declaraţie enigmatică făcută în aceste zile de ex-Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu. Întrebată, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă ar accepta în  zilele următoarea propunerea de a fi numită şefă la „Moldovagaz”, ea a răspuns: „Eu cred că este prematur să vorbim acum despre lucruri care nu s-au întâmplat. Vom vedea cum va fi încheiat acest scrutin apoi vom discuta”.

Respectiva declaraţie este mai mult decât stranie, or Silvia Radu nu mai are nimic în comun cu Primăria capitalei. Cel puţin, aceasta este impresia ce s-a creat după ce ea anunţase (înainte de această declaraţie) că a demarat procedurile de rigoare pentru a-şi stopa activitatea la Primăria capitalei. Mai mult ca atât, Silvia Radu nu mai are nimic în comun nici cu alegerile Primarului capitalei, pe care le-a pierdut încă în primul tur. Deci, ce legătură ar avea „cum va fi încheiat acest scrutin” cu planurile sale din continuare?

Aici, putem presupune doar două lucruri. În primul rând, că Silvia Radu nu şi-a dat seama de ce a spus, că, fiind luată pe nepregătite de întrebarea reporterului, a oferit un răspuns incoerent, punând toate la un loc – şi „Moldovagaz”, şi alegerile care încă nu s-au terminat, şi planurile sale de viitor. În al doilea rând, că pe Silvia Radu a luat-o gura pe dinainte şi a spus ceea ce nu trebuia să spună şi anume că e posibil ca alegerile să fie anulate, iar ea (nu ştiu în ce formă şi sub ce pretext) să continue activitatea la Primărie din postura de interimar (chiar dacă a anunţat că a demarat procedurile pentru a-şi încheia activitatea la Primărie). Dacă nu e aşa, de ce Silvia Radu a accentuat că „vom vedea cum va fi încheiat acest scrutin apoi vom discuta”? De ce ar interesa-o un scrutin pe care l-a pierdut şi ce legătură ar avea rezultatele alegerilor cu cariera sa din continuare?

Fiţi de acord că declaraţia Silviei Radu trebuie să dea de gândit. În situaţia creată, Silvia Radu datorează minimum o explicaţie. Ea trebuie să explice ce a avut în vedere prin această declaraţie, trebuie să spună dacă a fost o greşeală de exprimare şi de logică sau ceva mai mult. Până când nu va face acest lucru, avem tot dreptul să venim cu presupuneri, iar aceste presupuneri pot crea o anumită stare de spirit în societate – stare de spirit pentru alegeri, dar şi pentru perioada de după alegeri.

Dumitru Spătaru

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...