[ X ]
Important16 Ianuarie 2018 06:00

Jurnalist: Probabil asta a fost motivația tentativei de asasinare a lui Vlad Plahotniuc...

Campania anti-Plahotniuc, care a început anii precedenţi, se desfășoară și în prezent. Ea își are originea în cercuri apropiate de serviciile de securitate ruse. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.

Potrivit lui, „Plahotniuc a început să deranjeze atunci când a transformat Partidul Democrat într-un partid pro-european, scoțându-l din capcana centrismului politic”.

„Iritarea serviciilor ruse la adresa lui Plahotniuc a fost și mai mare în 2016, atunci când Procuratura Anticorupţie a demontat „landromatul rusesc” –  schema de spălare a banilor din Rusia prin intermediul băncilor moldovenești. Probabil asta a fost motivația tentativei de asasinare a liderului democrat, dejucată de către poliţiştii şi procurorii moldoveni împreună cu organele de drept din Ucraina. Sunt suficiente voci care afirmă că banii care se spălau prin băncile moldovene aparțineau serviciilor de securitate ruse”, notează el.

Victor Nichituş susţine că nu știe care sunt măsurile de protecție și securitate aplicate de ofițerii moldoveni.

„Probabil că ele există. La fel de probabil, presiunile la adresa Partidului Democrat vor continua. Nu aș fi surprins ca, într-un an electoral, să apară forme de hărțuire politică și la adresa miniștrilor din Cabinetul Filip. De asta, un îndemn la vigilență și înțelepciune este mai actual decât oricând”, menţionează el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...