[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news18 Septembrie 2023 15:48

Șeful Poliției de Frontieră: Am fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul privind evenimentele tragice ce au avut loc la Aeroport 

Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, astăzi, a fost informat cu privire la ordonanța emisă la data de 15 septembrie 2023, de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, în care a fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, legată de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău, informează TRIBUNA.

El a spus că, potrivit prevederilor art. 197 al. 1 al. 3, Procurorul nu a considerat necesară suspendarea sa provizorie din funcție.

„Cu toate acestea, am considerat corect și în interesul transparenței să informez imediat Ministrul Afacerilor Interne despre atribuirea calității procesuale de bănuit în cadrul unei cauze penale.

În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse.

De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, a declarat Rosian Vasiloi.

Totodată, șeful Poliției de Frontieră a exprimat repetat condoleanțele sale sincere familiilor victimelor tragicului incident din Aeroportul Internațional Chișinău

„Doresc să asigur cetățenii că, indiferent de circumstanțe, securitatea și integritatea frontierelor noastre rămân prioritare.

Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare – este serviciul Patriei și a cetățeanului”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...