[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegeri 202318 Septembrie 2023 10:01

Conducerea PDCM, în ședință. Au fost aprobate mai multe decizii cu privire la alegerile locale! 

Consiliul Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei  (PDCM) s-a convocat în ședință sâmbătă. 84 de membri ai CPN a PDCM prezenți la ședință, din numărul total de 112, au luat decizii importante aferente participării formațiunii în alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, informează TRIBUNA. 

Au fost aprobate Platforma, sloganul și sigla electorală cu care PDCM va merge în fața alegătorilor la aceste alegeri.

Au fost aprobați candidații PDCM pentru alegerile în Consiliul Municipal Chișinău și în funcția de Primar General al mun. Chișinău (Dl Anatol Usatîi).

Au fost consultate listele candidaților din partea PDCM pentru alegerile în Consiliile raionale și mun. Bălți. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va înainta candidați pentru Consiliile locale de nivelul doi în cel puțin de 25 raioane ale țării și în mun. Bălți și va înainta candidați la primar și Consilii locale de nivelul unu în circa 250 de primării ale țării.

CNP al PDCM l-a desemnat pe Fadei Nagacevschi în calitate de Reprezentant al partidului pentru aceste alegeri la Comisia Electorală Centrală.

Membrii Consiliului Politic Național al PDCM au adoptat și o Rezoluție, prin care solicită guvernării să asigure un scrutin electoral democratic și liber, să renunțe la intimidarea candidaților din partea altor forțe politice și să nu folosească resursele administrative în scopuri electorale. De asemenea, rezoluția conține un apel către toți concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală corectă și în limitele legislației, oferind posibilitate alegătorilor să aleagă liber și asumat.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...