[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2023 08:00

TOP-10 cei mai tineri lideri de partide

TRIBUNA, după ce a publicat un top cu cei mai tineri membri ai Guvernului Recean și unul cu cei mai tineri deputați din actualul Parlament, a decis să vadă „care e situația” și printre președinții de partide. Astfel, în această duminică, vă propunem „TOP-10 cei mai tineri lideri de partide”.

1.Dinu Plîngău

Dinu Plîngău este cel mai tânăr președinte de partid. El are 29 de ani și este președinte al Platformei Demnitate și Adevăr din 8 mai 2022. Dinu Plîngău a fost și cel mai tânăr deputat în Parlament în legislatura 2019-2021.

2.Dragoș Galbur 

Dragoș Galbur are 35 de ani și, astfel, este unul dintre cei mai tineri președinți de partide. El conduce, din 22 octombrie 2022, Partidul Național Moldovenesc, al cărui fondator este și pe care l-a constituit anul trecut.

3.Alexandru Bujorean

Alexandru Bujorean este, de asemenea, în fruntea acestui clasament – cu vârsta de 35 de ani. Politicianul este primarul municipiului Leova și conducător al Partidului Liga Orașelor și Comunelor, fiind ales în funcție la Congresul de constituire a formațiunii – 26 martie 2023.

4.Alexei Lungu 
Alexei Lungu are 39 de ani și este unul dintre cei mai tineri lideri politici. Mai mult decât atât, e unul și dintre cei care recent s-a implicat în politică. Jurnalistul a preluat conducerea Partidului „ȘANSĂ” la începutul lunii august curent.

5.Eugeniu Nichiforciuc 

Eugeniu Nichiforciuc este, de asemenea, printre cei mai tineri președinți de partide și printre cei mai proaspeți politicieni în astfel de funcție. Are 39 de ani. El este fondator și a devenit președinte al Partidului Mișcarea Respect Moldova, constituit la 19 iulie curent.

6.Gheorghe Cavcaliuc

Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa – constituit la 8 august 2020, și este printre cei mai tineri lideri politici. El are 40 de ani.

7.Ștefan Gligor 

Ștefan Gligor, președinte al Partidului Schimbării – ales la 7 martie 2021, este, de asemenea, unul dintre cei mai tineri președinți de formațiuni politice din țara noastră. El are 41 de ani.

8.Andrei Donică

Andrei Donică, președintele Partidului Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, are 42 de ani – va împlini 43 la finalul anului curent, și este al optulea în acest clasament. Primarul de Condrița conduce partidul din 2018.

9.Ruslan Codreanu 

Ruslan Codreanu are 42 de ani, în mai puțin de o lună va împlini 43 de ani, și este penultimul în acest top. El conduce Partidul Puterea Oamenilor de la fondarea lui – 21 februarie 2021.

10. Ion Sula

Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European – din 20 noiembrie 2022, încheie clasamentul celor mai tineri lideri de partide. El are 43 de ani, împliniți la 10 august curent.

E de menționat că, tot 43 de ani are Ion Ceban (30 iunie 1980), președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională. 

Precizăm că, materialul a fost realizat în baza informațiilor publice disponibile. Președinții interimari nu au fost incluși în clasament. 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...