[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2023 14:00

Omul săptămânii: Andrei Spînu - ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Omul acestei săptămâni este vicepremierul Andrei Spînu – ministru Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care, la 14 septembrie curent, a prezentat Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei, informează TRIBUNA. 

În cadrul unei conferințe de presă, oficialul a spus că planul include 5 plus 1 priorități strategice prin care vor fi create condiții de trai europene pentru fiecare cetățean:  1.Drumuri europene în toată țara – toate drumurile expres, naționale și regionale adică aproape 6000 km trebuie să fie de o calitatea bună sau foarte bună; 2.Transport feroviar și naval european – trebuie să creștem viteza cu care circulă trenurile pe teritoriul Moldovei și să dezvoltăm portul de stat de la Giurgiulești; 3. Transport rutier modern – obiectivul nostru major este ca oamenii să se simtă confortabil, să ajungă în siguranță și la timp oriunde ar călători, în țară sau peste hotare; 4. Apă pentru toți – toate localitățile din țară trebuie să fie conectate la rețelele publice de distribuție a apei; 5. Satul european – localități amenajate și îngrijite. Plus 1. Proiecte mari de importanță națională.

„Doar cu o infrastructură bine dezvoltată Moldova va fi cu adevărat europeană. În ultimii 2 ani am început un amplu proces de reconstruire. Acum, la mijloc de mandat, știu că trebuie să facem mai mult. Este momentul să ne răsuflecăm mânecile și în următorii 2 ani să construim și să realizăm proiecte care să schimbe din temelie felul în care arată țara noastră. Moldova va fi europeană nu doar în cuvinte”, a declarat ministrul Spînu.

TRIBUNA precizează: Andrei Spînu s-a născut la 10 iunie 1986 în satul Ratuș, Criuleni. El a făcut licența în Business și Administrarea Afacerii la Academia de Studii Economice din Moldova în perioada 2004-2010, iar începând cu anul 2018 face studii de masterat în guvernare la Harvard University Extension School. Și-a început activitatea profesională în 2012 în calitate de administrator al Arbora Grup SRL, până în 2015. Ulterior, în perioada 2015-2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului, în 2017-2019 – administrator al Traduno Technologies SRL, iar în iunie-noiembrie 2019 – secretar general al Guvernului. Din decembrie 2020 până în august 2021 a fost secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. A fost vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în Guvernul Gavrilița în perioada 6 august 2021 – 16 februarie 2023. Ulterior, a fost secretar general al Aparatului Președintelui, până la 17 iulie 2023, când a fost numit din nou ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Pe lângă limba română, mai cunoaște rusă și engleză. Este căsătorit, are 2 copii. 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...