[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegeri 202314 Septembrie 2023 06:59

Expert: Candidatul PAS la șefia capitalei trebuia să fie candidatul partidelor proeuropene... 

Analistul politic Anatol Țăranu afirmă că, în cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) trebuia să fie candidatul partidelor proeuropene și în sondaje să fie la egal cu actualul primar al capitalei, informează TRIBUNA. 

„Așteptarea mea întotdeauna a fost că, în afară de interesele egoiste de partid ale PAS-ului, trebuie să existe și interese majore de stat care necesită ca toată partida proeuropeană să fie cumva coagulată. Eu nu vorbesc că liderii partidelor proeuropene, care sunt minuscule, să fie miniștri… Dar, o conlucrare sau poate chiar o alianță în jurul PAS ar fi absolut necesară.

Iată că, o asemenea alianță nu există la nivelul Chișinăului și astăzi în loc ca reprezentantul PAS-ului, care ar fi trebuit să fie reprezentantul partidelor proeuropene, să fie la egal în sondaje cu Ion Ceban el practic are o poziție de 3 ori mai mică în sondaje… Asta nu pune pe nimeni pe gânduri?! Ar trebui…”, a declarat expertul în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Totodată, Anatol Țăranu a spus că „votul la locale va fi preponderent politic”.

„Aici, la Chișinău, se va pune baza mentală pentru viitoarele alegeri”, a concluzionat el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...