[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Iulie 2023 14:00

Omul săptămânii: Renato Usatîi, președintele Partidului „Partidul Nostru”

Omul acestei săptămâni este Renato Usatîi, președintele Partidului „Partidul Nostru”, cel care a pornit scandalul cu păcură îngropată de “Termoelectrica” – lucru ce a dus la schimbarea conducerii întreprinderii, informează TRIBUNA.

Politicianul a publicat o serie de imagini care arătau cum a fost nimicită păcură prin îngropare, fapt confirmat ulterior de autorități.

„Mi s-a demonstrat că în perioada martie, aprilie, mai, pe teritoriul CET-2 în municipiul Chișinău, amplasată în sectorul Ciocana, s-a îngropat un volum impunător de păcură de proastă calitate care nu a putut fi folosită după destinație. Cinismul cu care a fost săvârșită tăinuirea acestui fapt de către conducerea țării este încă o crimă pe lângă prejudicierea serioasă a bugetului și, cel mai grav, a mediului și sănătății oamenilor. Îngropând acea păcură de cea mai proastă calitate, au îngropat nu doar banii cetățenilor, dar și sănătatea oamenilor”, a declarat politicianul.

În acest sens, Renato Usatîi s-a adresat Prim-ministrului, autorităților de mediu, organelor de urmărire penală, cerându-le să se autosesizeze, iar ulterior Premierul a cerut demiterea conducerii “Termoelectrica”.

TRIBUNA precizează: Renato Usatîi s-a născut la 4 noiembrie 1978, în orașul Fălești. Din 2004 până în 2014 a locuit în Federația Rusă și a activat în business. În 2014 a revenit în Republica Moldova și s-a implicat în politică. La 8 februarie 2015 a devenit președinte al Partidului “Partidul Nostru”. A fost primar al municipiului Bălți în perioada 2015-2018 și 2019-2021.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...