[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Iulie 2023 09:30

TOP-7 realizări social-economice ale PAS în 2 ani de guvernare

La 2 ani de la alegerile parlamentare, președintele Parlamentului, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a prezentat un Raport de activitate, ce conține realizări pe mai multe domenii. TRIBUNA a selectat 7 realizări social-economice ale partidului de guvernare.

1. Compensații și ajutoare salariale

Una dintre realizările prezentate de PAS este faptul că Guvernul a plătit jumătate din factura la gaz și energie pentru aproape 900 de mii de cetățeni și a oferit ajutoare salariale pentru bugetari și pensionari.

2. Majorări de pensie și salarii

Altă realizare a partidului este că a dublat pensia minimă, a mărit salariile bugetarilor cu 5,5% și a angajaților medicali cu 10% și a făcut trei majorări a salariului minim pe economie.

3. Indexarea pensiilor cu 15%

Realizare prezentată de partidul de guvernare este și indexarea pensiei cu 15%. Astfel, pensia minimă pentru limită de vârstă constituie 2620,62 lei, cu circa 342 de lei mai mult decât în anul 2022.

4. Măsuri pentru familii

Partidul de guvernare a raportat și faptul că a venit cu măsuri care să ajute familiile cu copii: a introdus pentru prima dată o alocație lunară de 1 000 de lei; a oferit posibilitate femeilor care lucrează să păstreze și salariul și indemnizația de maternitate; a mărit indemnizația unică la nașterea copilului la 11 000 de lei; a introdus măsuri care să stimuleze implicarea taților în îngrijirea copiilor.

5. Programul „373”

O altă reușită din raportul PAS este că Guvernul a lansat programul ambițios de finanțare a afacerilor „373”, iar noua politică fiscală va lăsa, anul acesta, la dispoziția antreprenorilor pentru investiții încă 3 miliarde de lei.

6. Echipamente medicale și spitale renovate

PAS a comunicat că, în ultimul an, a adus în spitalele din țară echipamente medicale în valoare de circa 1,4 miliarde de lei. A renovat 10 secții din spitale și a dotat cu echipamente 9 maternități, iar de curând a deschis cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din țară.

7. “Satul European” 

Partidul de guvernare, la 2 ani, a prezentat drept realizare și “Satul European” – program prin care s-a construit deja 100 de km de rețea de apă și canalizare, aproape 300 de km de rețea de iluminat stradal, am renovat 14 școli, 20 de grădinițe, 20 de case de cultură și am construit terenuri de joacă pentru tineri și copii. De asemenea, a fost lansat și programul „Satul European Expres”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...