[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Iulie 2023 13:57

Omul săptămânii: Igor Grosu, președintele partidului de guvernare

Omul acestei săptămâni este Igor Grosu, Președintele Parlamentului, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partid care 2 ani în urmă a câștigat alegerile parlamentare și a preluat guvernarea țării, informează TRIBUNA.

Conducerea PAS, la începutul săptămânii, a prezentat raport de activitate, enumerând realizările obținute în această perioadă.

„De doi ani, Republica Moldova merge pe o cale nouă – calea aderării noastre la Uniunea Europeană. Nu putem face în doi ani tot ce am ratat timp de 30 de ani, dar am început lucruri importante. Vrem ca până în 2030, Uniunea Europeană să fie la noi acasă și ca niciodată să nu mai fim blocați în drumul nostru pentru dezvoltare și bunăstare. În continuare e nevoie de multe eforturi și de unitate. UE ne susține în acest drum ”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a menționat că „ne aflăm în cea mai responsabilă perioadă din istoria Republicii Moldova”.

„2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră spre integrare europeană, să începem negocierile și să dezvoltăm Moldova. Este un efort mare care nu ține doar de deputați, miniștri, dar de fiecare funcționar la nivel local sau central, depinde de fiecare moldovean aflat în țară sau peste hotare. Știu câte probleme mai sunt încă în Moldova. Vreau ca moldovenii să trăiască ca europenii, pentru că merită. Am vrea să putem face aceste lucruri mai repede, însă mocirla în care a fost scufundată Moldova timp de decenii este greu de limpezit peste noapte”, a subliniat Igor Grosu.

Oficialul a adăugat că „în pofida tuturor crizelor, în ultimii doi ani, au fost începute schimbări în cele mai importante domenii”.

TRIBUNA precizează: Igor Grosu s-a născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus din raionul Cahul. A studiat istorie la Universitatea de Stat din Moldova. A fost viceministru al Educației în perioada 2012-2015. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind ales ulterior și președinte al fracțiunii PAS. Din 15 mai 2016 a fost ales secretar general al PAS – funcție deținută până la 16 iunie 2020, când a fost ales prim-vicepreședinte al PAS. A fost președinte interimar al PAS din 10 decembrie 2020 până la 15 mai 2022, când a fost ales președinte al partidului. La 29 iulie 2021 a fost votat Președinte al Parlamentului. Este căsătorit, are 3 copii.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...