[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Iunie 2023 09:15

O nouă reformă anunțată de Dumitru Alaiba

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, anunță o nouă reformă. Este vorba despre comasarea a două instituții, informează TRIBUNA.

Alaiba s-a referit la Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio (SNMFR) și Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

„O să fortificăm autoritatea de reglementare ANRCETI prin transferul atribuțiilor de gestionare tehnică a spectrului de frecvențe radio, după exemplul mai multor state europene, unde atribuțiile sunt îndeplinite de o singură instituție de stat. Mai multe instituții costă mai mult, iar cineva plătește pentru asta, și anume consumatorul. Povara administrativă totdeauna e acoperită de costuri în plus pentru consumatori.

Un avantaj economic al țării noastre este conectivitatea. Avem acoperire deplină, internet rapid și relativ ieftin. Vrem să fortificam aceste avantaje prin această eficientizare. Utilizatorii de telefonie mobilă și internet mobil vor achita prețuri mai corecte pentru serviciile de telefonie și internet. O să ajutăm oamenii să economisească.

În contextul eliminării roamingului cu țările Uniunii Europene este important să facem instituțiile cât mai eficiente, iar costurile pe care le suportă cetățenii și antreprenorii – cât mai mici. Rezultat – competitivitate economică”, spune ministrul.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...