[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Iunie 2023 13:00

(ACUM 1 AN) Live-ul lui Andrei Năstase

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 3 iunie 2022.

Mesajul lui Nicu Popescu

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a transmis un mesaj cu ocazia Săptămânii Verzi Europene.

Declarații ale Ministerului de Externe rus

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a făcut unele declarații cu privire la Republica Moldova, menționând că șeful statului, Maia Sandu, juca după cartea fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, în situația cu reținerea fostului șef de stat, Igor Dodon.

Raport publicat de CEC

Comisia Electorală Centrală a publicat Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Întrevederea Guvernatorului Găgăuziei

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a avut o întrevedere cu Mirjana Spoljaric Egger, administrator adjunct și Director al Oficiului Regional PNUD pentru Europa și CSI. De asemenea, Irina Vlah a vizitat satul Chioselia Rusă din raionul Comrat, care sărbătorea Hramul localităţii, dar și a participat la evenimentul de premiere a câștigătorilor concursului pentru cea mai bună pangramă în limba găgăuză.

Sergiu Litvinenco a discutat cu Uldis Mikuts

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Letonia, Uldis Mikuts.

Interlocutorii Președintelui

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu directoarea Biroului regional PNUD, Mirjana Špoljarić Egger, aflată în vizită la Chișinău, dar și Pedro Sánchez, Președintele Guvernului Regatului Spaniei, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău – prima vizită a unui șef de Guvern spaniol în RM. De asemenea, ea a participat, în format de teleconferință, la GLOBSEC Forum Bratislava. În aceeași zi, Maia Sandu a urat succes absolvenților de liceu, care aveau primul examen de Bacalaureat.

Prim-ministrul a discutat cu omologul spaniol

Extinderea cooperării bilaterale, implementarea agendei europene a Republicii Moldova, promovarea investițiilor strategice, provocările cu care se confrunta RM în procesul de integrare a refugiaților ucraineni – au fost subiectele centrale ale discuției purtate de Prim-ministrul Natalia Gavrilița cu Președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

Ina Coșeru, în Suedia

Vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ina Coșeru a reprezentat Parlamentul Republicii Moldova la Conferința Stockholm+50, în perioada 2-3 iunie 2022, în capitala suedeză, sub auspiciile Conferinței ONU privind mediul uman din 1972 și în contextul aniversării a 50-a a mișcării ecologice globale.

Live-ul lui Andrei Năstase

Andrei Năstase, președintele fondator al Platformei DA, șeful fracțiunii Platformei din Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul unui live pe Facebook, și-a amintit de un moment istoric – 3 iunie 2018, când a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

CEC, în ședință

Comisia Electorală Centrală, în ședință, a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada de 21-27 mai 2022, prezentate de concurenții electorali Partidul Democrat din Moldova, Partidul Nostru, Partidul „Șor”, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Puterea Oamenilor.

Scrisoare către Premier

Asociația Obștească „Forța Fermierilor” a adresat Prim-ministrului, Natalia Gavrilița, o scrisoare publică, prin care și-a exprimat regretul că negocierile cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare privind modificarea conceptuală a Regulamentului de rambursare parțială a accizului nu s-au soldat cu vreun rezultat palpabil pentru fermieri. Ei au cerut o întrevedere.

Cerere către șeful statului

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu să devină garantul primordial în vederea apărării drepturilor omului și să creeze o comisie specializată de pe lângă Președintelui RM pe problemele cauzelor penale la comandă și de ordin politic, precum și în lupta cu corupția în justiția țării” – aceasta a fost cererea publică înaintată de Asociația obștească „Dreptul la Dreptate”.

sursa: Almanah Politic 2022 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...