[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news31 Mai 2023 12:56

Meniul de la Summitul CPE: Sarmale cu glazură de Saperavi, colțunași din dovleac murat...

Guvernul a anunțat meniul ce va fi servit liderilor politici de la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), informează TRIBUNA. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, toate bucatele vor fi pregătite din ingrediente autohtone: „Moldova se mândrește cu produsele sale agroalimentare”.

Astfel, la aperitiv oaspeții vor savura tradiționalele sarmale cu umplutură de legume călite în stil moldovenesc, acoperite cu glazură de Saperavi și smântână afumată.

O altă gustare inclusă în meniu este „Roata Norocului” – o tocăniță de vinete și roșii proaspăt tăiate, presărată cu pudră de vin din soiul „Rara Neagră” și usturoi negru.

Aperitiv vor fi și colțunașii din dovleac murat cu cremă de brânză de capră, sos de leuștean și icre de știucă, dar și mămăligă umplută cu brânză de burduf, caș afumat și trufe negre.

Un alt fel de mâncare vor fi rulourile de cartof umplut cu zacuscă făcută ca la Bulboaca, presărat cu boia afumată, cu semințe de floarea soarelui și arpagic verde.

„Pentru felul principal s-a ținut cont de preferințele oaspeților, astfel vor fi pregătite mâncăruri vegetariene cu pește sau carne. Va fi servit mușchiuleț de miel în stil moldovenesc cu frunze de varză, „Coloana Infinitului” din morcov și țelină, sos glazurat de Saperavi, sos de hribi cu ulei, ceapă verde și un buchet de flori de sezon și hrean. Vegetarienii vor mânca păstrăv de fag în stil moldovenesc cu frunze de varză, iar amatorii de carne de pește vor savura din sturion în stil moldovenesc cu frunze de varză”, a relatat Daniel Vodă.

La desert, cei peste 50 de invitați de rang înalt vor savura din tradiționala „Babă neagră”, cu înghețată de vin din soiul Merlot, alături de un sos de vanilie, jeleu din suc de struguri și un Ice Wine din 2018.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...