[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Mai 2023 16:22

(FOTO) Delegația PSRM - la cel mai mare din lume complex hidroenergetic cu baraj gravitațional

Delegația PSRM, condusă de vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea, a vizitat zona celor „Trei defileuri”, unde se află cel mai mare din lume complex hidroenergetic cu baraj gravitațional, situat pe râul Yangtze din provincia Hubei, China, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, pe lângă generarea de energie electrică ecologică, barajul protejează orașele din aval de inundații. Creșterea adâncimii râului a condus la îmbunătățirea condițiilor de navigație, iar datorită complexului hidroelectric, echipat cu cinci ecluze, cifra schimburilor de mărfuri din regiunea dată a crescut de zece ori.

Socialiștii au vizitat, de asemenea satul Xujiachong din zona respectivă, unde locuiesc peste 90% de persoane venite din alte regiuni pentru a asigura activitatea complexului hidroelectric, dar și cultivă citrice și ceai.

Proiectul chinez „Barajul celor Trei Defileuri” este al cincilea cel mai costisitor proiect de investiții din lume, estimat la aproximativ 30 de miliarde de dolari SUA.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...