[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Mai 2023 14:09

Vlad Bătrîncea: Vizita noastră în China are drept scop aprofundarea și extinderea cooperării multidimensionale la nivelul partidelor

Delegația Partidului Socialiștilor condusă de președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comitetului de la Shanghai al Partidului Comunist Chinez, Xiao Guiyu, și conducerea departamentelor cheie ale PCC din Shanghai, informează TRIBUNA. 

„Vizita noastră în China are drept scop aprofundarea și extinderea cooperării multidimensionale la nivelul partidelor, autorităților locale, agenților economici și a cetățenilor simpli, ceea ce va conduce la apropierea creării unei lumi dezvoltate și echitabile în viitor”, a menționat Vlad Batrîncea.

Părțile au discutat o gamă largă de subiecte, inclusiv activizarea implementării Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și China, precum și a schimbului liber de servicii și a circulației dintre cele două țări.

O atenție deosebită a fost acordată necesității de a elabora cât mai curând posibil a foii de parcurs de deschidere a pieței de investiții în economia moldovenească pentru cele mai mari întreprinderi și exportatori de tehnologie din Shanghai.

„Vizita delegației moldovenești a readus în vizor oportunitatea realizării schimbului necesar între Moldova și Shanghai. Suntem gata să aprofundăm această cooperare în diverse domenii”, a subliniat Xiao Guiyu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...