[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegeri 202329 Mai 2023 11:51

(FOTO) Valeriu Munteanu - de la maraton la ultramaraton: „Everestul meu cel românesc”

Valeriu Munteanu, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), la 27 mai curent, a alergat primul ultramaraton montan, informează TRIBUNA. 

„Everestul meu cel românesc – de la maraton la ultramaraton

Am reușit astăzi să alerg primul ultramaraton montan, la una dintre cele mai complicate competiții de alergare montană din Europa – Transilvania 100K.

Între sublim și imposibil

Iadul descris în Decameronul lui Giovani Boccacio pare a fi mai liniștit decât urcarea de la Cabana Mălăiești spre vârful Omu, pe o pantă foarte abruptă, cu zăpadă de vreo 2 metri “zăhărâtă” dar aproape virgină, călcată doar de temerarii care mergeau în fața coloanei de alergători, în ceață (sus) și cu un început de burniță. A fost complicat, aproape imposibil, a fost o luptă interioară acerbă cu eul propriu, dar nu a “defectat” nici un sportiv în acel loc primejdios.

Dar “Iadul” de la vârful Omu a fost cucerit de “Raiul” priveliștilor din restul traseului care a străbătut masivul Bucegi, încheindu-se în curtea Castelului Bran”, a declarat politicianul într-o postare pe Facebook.

Valeriu Munteanu a spus că s-a convins o dată în plus că munții Carpați (Carpații noștri românești) sunt cei mai frumoși munți din lume.

„Sportul este viață”, a conchis el.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...