[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Mai 2023 07:00

Premierul Recean: Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit în cadrul celei de-a 15-a ediții a Forumului de Securitate de la Kyiv, care se desfășoară în perioada 25 – 26 mai, în capitala Ucrainei. În mesajul său către participanți, oficialul a vorbit despre reziliența autorităților de la Kyiv și vitejia poporului ucrainean cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene, mai ales democrația și libertatea, informează TRIBUNA.

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodymyr Zelenskyy, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului. De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău în intervenția sa online.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat faptul că Republica Moldova va continua să ofere sprijinul necesar țării vecine pentru a putea face față provocărilor sociale și economice, suplimentar la cele opt loturi de asistență pentru regiunile Ucrainei și ajutorul constant oferit refugiaților ucraineni din țara noastră.

„Republica Moldova participă în mod activ la culoarele de solidaritate, împreună cu Uniunea Europeană și alți parteneri externi. Suntem alături de poporul ucrainean. Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Forumul de securitate de la Kyiv se desfășoară anual și este principala platformă din Ucraina pentru discutarea problemelor de război și pace, securitate națională și globală. Printre participanți se numără șefi de state și de guverne, experți în relații internaționale și probleme de securitate, diplomați, jurnaliști și activiști.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...