[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Mai 2023 06:26

Ministrul Popescu, despre Summitul CPE: „Este și o oportunitate, este o investiție pentru viitor”

Nicu Popescu, viceprim-ministru, Ministrul  Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat că Summitul Comunității Politice Europene (CPE) „este momentul în care vom avea la Chișinău aproape 50 de lideri europeni”, informează TRIBUNA.

„Mulți din ei vor fi pentru prima dată în Republica Moldova și în discuțiile pe care le vom avea, obiectivul nostru este să fortificăm rolul Republicii Moldova în familia de state europene. Pentru Republica Moldova contează foarte mult sprijinul diplomatic, înrădăcinarea în familia europeană. În afară de aceasta, este important să avem oportunitatea de a consolida aspectele sociale, energetice, legate de interconexiunile cu spațiul european”, a mai spus oficialul în cadrul conferinței dedicată Summit-ului.

Nicu Popescu a remarcat că, pentru noi acesta este un forum pentru a face un schimb de idei, pentru socializare, pentru a construi punți suplimentare.

„Aceste relații sunt și vor fi în continuare o piatră de temelie pentru parcursul nostru european, pentru parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană, or peste jumătate din membrii CPE sunt și state membre ale Uniunii Europene”, a subliniat diplomatul.

Ministrul a menționat că, în următorii ani, absolut fiecare pas, fiecare etapă în parcursul nostru de aderare la UE, trebuie sprijinit, votat, susținut de absolut fiecare stat membru al UE. „În acest sens, acest Summit este și o oportunitate, este o investiție pentru viitorul nostru european”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...