[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Mai 2023 16:07

Prim-ministrul: Trebuie să fim o societate unită, implicată și responsabilă

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Conferința internațională, prilejuită de aniversarea a 10 ani de activitate a Consiliului pentru Egalitate, cu genericul „Instituțiile de egalitate: noi standarde, noi provocări”. La eveniment au participat șeful delegației Uniunii Europene în țara noastră, Janis Mazeiks, Giulia Re, șefa Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și Yan Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate, informează TRIBUNA. 

În cuvântul său de salut, șeful Guvernului a evidențiat importanța implicării întregii societăți în respectarea drepturilor omului, dar și în promovarea egalității și nediscriminării.

„Astăzi, marcăm cea de-a 10-a aniversare a Consiliului pentru Egalitate. Mă bucur că noi, ca societate, ne-am mobilizat să protejăm drepturile omului și să progresăm pe agenda legislativă și cea instituțională. La fel ca și în țările europene, dreptul la egalitate este recunoscut și promovat în contextul multor instrumente internaționale și în conformitate cu legislația țării noastre. E necesară mobilizarea tuturor în modalitatea de a schimba cultura și percepția societății. Să fim capabili să-i respectăm pe toți cetățenii, indiferent de opțiunile lor sociale sau culturale. Trebuie să fim o societate unită, implicată și responsabilă”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre măsurile și acțiunile întreprinse pentru a preveni și combate fenomenul discriminării, precum și despre provocările actuale și perspectivele de viitor. Vorbitorii s-au referit și la imperativitatea de a consolida parteneriatul dintre actorii guvernamentali și societatea civilă, astfel încât să se asigure o mai bună protecție a victimelor și grupurilor vulnerabile.

Consiliul pentru Egalitate a fost înființat în anul 2013 ca autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, având un rol esențial în promovarea egalității și combaterea discriminării și intoleranței în Republica Moldova.

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...