[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Mai 2023 09:00

(ACUM 1 AN) Ședință a PSRM și PCRM

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 23 mai 2022.

Declarația PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), într-o declarație, și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, privind necesitatea livrărilor de armament Republicii Moldova de către statele NATO „pentru a stopa invazia lui Putin”.

Apel către conducerea țării

Grupul de companii Trans-Oil a anunțat că va menține prețul per sticlă de ulei 29,1 lei și a chemat conducerea țării „la dialog deschis pentru a găsi un compromis în situația creată și pentru a consolida eforturile tuturor părților cu scopul de a stăpâni valul creșterii prețurilor”.

Solicitarea CSP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis, în ședință, să solicite Președintelui țării demiterea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Hotărârea a fost luată de Consiliu în baza raportului Comisiei de evaluare a procurorului general, activitatea căruia a fost calificată drept nesatisfăcătoare.

Declarațiile lui Corneliu Furculiță

Deputatul Corneliu Furculiță, vicepreședinte al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament, într-o postare pe rețelele de socializare, a declarat că el cunoaște faptul că în privința sa și a membrilor familiei sale, de câtva timp, „procurorii, în speranța de a inventa un dosar, întreprind acțiuni de verificare a activității sale, începând cu anul 2010, chiar dacă a devenit deputat în 2014”.

Conferința lui Andrei Năstase

Andrei Năstase, președintele fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că fracțiunea sa își asumă medierea unui dialog între administrația Primăriei și Guvern în vederea rezolvării problemelor vitale ale capitalei, realizării unei cooperări loiale între instituții în beneficiul locuitorilor capitalei și ai întregii țări.

Sesizarea lui Ion Ceban

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban a anunțat că va depune o sesizare la Parlament, Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, cu privire la prețul pentru carburanți, ce depășea 30 de lei pentru un litru.

Ședință a PSRM și PCRM

A avut loc o nouă ședință de lucru comună a Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Comitetului Politic Executiv al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Declarația Partidului „Șor”

Partidul „Șor”, într-o declarație, a condamnat ferm poziţia Președintelui Maia Sandu, în legătură cu solicitarea procurorului general interimar de a le fi ridicată imunitatea deputaților Ilan Șor și Marina Tauber.

Discuția ministrului Justiției

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a discutat cu noii membri ai Colegiului disciplinar al executorilor judecătorești, misiunea căruia este de a asigura corectitudinea și profesionalismul în exercitarea acestei profesii.

Solicitare privind ședința CSS

Asociația „Forța Fermierilor” a solicitat convocarea în ședință Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pe subiectul prețului la uleiul de floarea-soarelui.

Tradiția lui Igor Dodon

Igor Dodon, ex-Președintele țării, a comunicat, după ce a participat la o ceremonie de înmânare a diplomelor și premiilor bănești, că deja de mai bine de un deceniu, an de an, la finele lunii mai, se află alături de elevii și profesorii gimnaziului din satul natal – Sadova, precum și din satul de baștină al mamei sale, Căpriana.

Ziua Ușilor Deschise – la Parlament

Parlamentul Republicii Moldova a sărbătorit 31 de ani de activitate și, cu această ocazie, a fost organizată Ziua Ușilor Deschise.

sursa: Almanah Politic 2022

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...