[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii22 Mai 2023 06:22

Opinie: Textul rezoluției adoptate de către cetățeni, în prezența Președintelui Parlamentului European, merită apreciat

Textul rezoluției adoptate de către cetățenii prezenți în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în prezența Președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, merită apreciat. Declarația a fost făcută de jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, sunt cerințe pozitive pentru dinamica integrării europene și a reglementării diferendului transnistrean, puncte pe care politicienii moldoveni le-au discutat și cu alte ocazii.

„Repet, rezoluția a fost adoptată de cetățeni, oficialul european a văzut acest lucru. Procedura contează în retorica Chișinăului pentru integrarea europeană. Statul moldovean nu va intra mâine în clubul select al europenilor – nu îndeplinește criteriile de la Copenhaga – dar patosul manifestării de ieri, energia pozitivă acumulată în PMAN și energia prezentă în discursurile participanților vor fi relatate de oficialul european în discuțiile pe care le va avea la Bruxelles și va contribui la formarea unui trend pozitiv pentru Republica Moldova și conducerea PAS. E vorba despre o manifestarea pozitivă de propagandă care prinde în cercurile de conducere ale Uniunii Europene”, a menționat comentatorul politic.

Victor Nichituș a mai spus că nu crede că celelalte partide, parlamentare sau neparlamentare ar fi avut o opinie separată referitor la cele șapte puncte ale rezoluției.

„Partidul de guvernământ vrea singur laurii unei posibile victorii. La fel de adevărat este că, în cazul în care negocierile de aderare nu vor începe în acest an, tot PAS va fi cel care trebuie să își asume eventualul eșec. Tot de unul singur!”, a subliniat el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...