[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Mai 2023 09:00

Om de afaceri: Mesajele autorităților despre necesitatea impulsionării proceselor economice sunt pe deplin justificate 

Viorel Godea, director general al companiei „Lagmar Impex”, analizând mesajele autorităților, din ultima perioadă, despre necesitatea impulsionării proceselor economice, comerciale, investiţionale, a declarat că „trebuie să înţelegem ce stă la baza lor”, informează TRIBUNA.

„Pe de o parte, avem un nou Guvern, care, prin programul său, şi-a asumat angajamente inclusiv în plan economic şi acum încearcă să le onoreze. Pe de altă parte, avem noi realităţi, determinate de pandemie, de războiul din ţara vecină, iar aceste realităţi impun şi noi abordări. Dacă privim lucrurile din aceste două unghiuri de vedere, atunci preocupările autorităţilor, mesajele de care aţi pomenit sunt pe deplin justificate”, a subliniat omul de afaceri în cadrul unui interviu pentru OFICIAL.md.

Potrivit spuselor sale, la moment, businessul traversează nu cea mai bună perioadă.

„Și eu personal nu o dată m-am referit la cauze, circumstanţe etc. Nu ştiu dacă e cazul să mă repet şi acum. Cert este că e nevoie de o resetare generală şi ea trebuie să pornească de la regândirea profundă a atitudinii statului faţă de business. Prima întrebare la care trebuie să răspundă acum cei ce reprezintă statul este: Ce loc şi ce rol rezervă business-ului în strategiile la nivel de stat? Dacă statul va vedea în business un partener de încredere, atunci e o situaţie. Dacă însă business-ului i se rezervă alt rol, atunci e cu totul altă situaţie”, a spus el.

Viorel Godea e de părere că statul trebuie să considere businessul cel mai de încredere şi de nădejde partener.

„Iar atunci când ai un parteneriat, trebuie să te asiguri că ai şi un partener puternic. Cu cât mai puternic va fi business-ul, cu atât statul va fi mai puternic şi cu atât mai multe posibilităţi va avea de a asigura un nivel adecvat de viaţă cetăţenilor. Iar când vorbesc de posibilităţi, am în vedere, în primul rând, defalcările făcute de business la bugetul public naţional”, a conchis businessmanul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...