[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important18 Mai 2023 06:44

Ex-deputat, despre situația din Găgăuzia: S-au creat acum premise pentru eventuale destabilizări

„Declarația unui deputat cu privire la inițierea unor discuții cu privire la influența Kremlinului în Găgăuzia și practicile antistatale realizate prin intermediul acestui teritoriu sună frumos dar, în același timp, ridică multe semne de întrebare: de ce autoritățile nu au acționat până acum? Era nevoie să ajungem până la etapa când se vor aprinde spiritele pentru a conștientiza problema?” – a menționat ex-deputatul Liviu Vovc, secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, despre tentativele rusiei de influențare a situației politice din Moldova se discută încă înainte de începerea războiului din Ucraina. CSE a emis chiar mai multe decizii pentru a lupta cu propaganda. SIS a fost împuternicit să sisteze portalurile care promovează știri denaturate.

„Cum a fost posibil ca în toată această perioadă în UTA Găgăuzia posturile de propagandă rusești să fie retransmise fără nicio problemă, intoxicând populația de acolo?

Poate majoritatea parlamentară, care deține toată puterea în stat, invită reprezentanții Consiliului Audiovizualului pentru a cere explicații?Poate deputații invită la raport și SIS-ul pentru a-i întreba ce au făcut ei în toată această perioadă pentru a lupta cu practicile antistatale promovate activ de unii exponenți din această regiune și de ce abia în turul doi, după investigații jurnalistice, a fost interzisă intrarea în țară a unui agent al Kremlinului care presta consultanță candidatului lui Șor”, a mai întrebat el.

Și nu în ultimul rând – a remarcat politicianul – ar fi cazul de întrebat organele de urmărire penală de ce nu au acționat în prevenire pentru a nu admite finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor la recentele alegeri.

„Faptul că s-a acționat cu multă întârziere au creat acum premise pentru eventuale destabilizări și înrăutățirea relațiilor, și așa complicate, între puterea centrală și cea din unitatea administrativ teritoriala Găgăuzia”, a conchis Liviu Vovc.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...