[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Mai 2023 09:56

Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu Wolfgang Sobotka

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu Wolfgang Sobotka, președintele Consiliului Național al Republicii Austria care efectuează o vizită de lucru la Chișinău, informează TRIBUNA.

Este prima vizită a unui președinte de parlament al Austriei în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

„În contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, m-am referit la sprijinul acordat de țara noastră refugiaților ucraineni dar și la măsurile întreprinse de autoritățile naționale pentru contracararea acțiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii am discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, despre progresele semnificative pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Cu această ocazie, am mulțumit pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor. Am declarat că mizăm în continuare pe același suport ferm, inclusiv în lansarea negocierilor de aderare la UE” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...