[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news12 Mai 2023 06:02

Alexandru Botnari: Primarii sunt aleșii oamenilor - nu sunt subordonații miniștrilor sau a Președintelui țării

„Cred că autoritățile centrale trebuie să comunice mai intens cu autoritățile locale. Primarii sunt cei care cunosc mai bine problemele oamenilor și a localităților Moldovei; primarii nu stau în clădiri protejate de carabinieri și SPPS; primarii stau zilnic față în față cu alegătorii lor, nu peste alegători. Primarii sunt aleșii oamenilor – nu sunt subordonații miniștrilor sau a deputaților, sau a președintelui țării. Încă nu toți au înțeles asta” – a declarat primarul municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, șefii din birourile mari din Chișinău au dezbinat permanent poporul și primarii: i-au împărțit după culori, și în buni și în răi.

„Din fericire, primarii nu se ceartă între ei așa cum o fac șefii țării. Pentru că primarii au mult de lucru și în fiecare zi trebuie să se ocupe de problemele reale le oamenilor. Nu au când turna din gol în deșert.

Asta e lecția, care trebuie să o învețe politicienii din Chișinău de la primarii Moldovei: mai mult să muncească și să se ocupe zilnic de problemele reale ale oamenilor și a localităților din Moldova. Atunci le va rămâne mai puțin timp pentru conflicte și probleme externe”, a mai menționat primarul în editorialul său.

Alexandru Botnari a remarcat că „suntem o țară mică și săracă”.

„An de an din Moldova pleacă tot mai mulți tineri și populația țării îmbătrânește. Avem de rezolvat probleme serioase și avem nevoie de oameni serioși care sunt în stare să unească poporul Moldovei.

Uniți de obiective comune pământești: să facem localitățile Moldovei mai frumoase și mai comode pentru viață; să aducem investiții și să creăm locuri de muncă; să dezvoltăm educația și sănătatea – doar așa vom reuși să construim un popor mai puternic și le vom lăsa copiilor noștri o Moldovă mai frumoasă”, a subliniat el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...