[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Aprilie 2023 14:54

Radu Marian, la Londra: Ne propunem să organizăm un forum al oamenilor de afaceri între cele două țări

Deputații Radu Marian, Dan Perciun și Andrian Cheptonar, aflați într-o vizită de lucru în Marea Britanie, au avut o discuție cu Directorul departamentului Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Ministerului de Externe al Marii Britanii, Rupert Ainley. În cadrul întrevederii au fost abordate cele mai importante subiecte ale agendei bilaterale moldo-britanice, Marea Britanie fiind unul dintre susținătorii importanți ai Republicii Moldova în consolidarea democrației și a statului de drept, informează TRIBUNA. 

De asemenea, delegația parlamentară a participat la Londra la o ședință cu numeroși membri ai Comitetului de Relații Internaționale și Apărare din Camera Lorzilor. Deputații au răspuns la întrebările parlamentarilor britanici, reiterând că o Moldovă democratică și prosperă este extrem de importantă pentru securitatea întregului continent european. Parlamentarii moldoveni s-au întâlnit atât cu membrii partidului de guvernare, cât și cu deputați din partidele de opoziție, inclusiv cu Lord Dubs, Harriett Baldwin, Președinta Comitetului de Finanțe, Lord Bowness, Tim Loughton.

Delegația parlamentară a avut o întrevedere și cu Gemma Stevenson, directorul adjunct la departamentul de comerț al Marii Britanii. Oficialii au discutat despre pașii următori pe care îi vor întreprinde autoritățile pentru a dezvolta comerțul între cele două țări.

„Ne propunem să organizăm un forum al oamenilor de afaceri între cele două țări și să conectăm asociațiile de afaceri din Marea Britanie cu exportatorii din Republica Moldova”, a spus deputatul Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

În cadrul vizitei de lucru în Marea Britanie, deputații Radu Marian, Dan Perciun și Andrian Cheptonar s-au întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți la Londra. „Avem susținerea lor totală să continuăm reformele în Moldova”, a menționat deputatul Radu Marian.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...