[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Martie 2023 14:34

Ex-deputat: În perioada Guvernului precedent, „Energocom” a fost transformat în moșia lui Spînu. Acum e timpul transparenței

S.A. Energocom este obligată să publice informația despre cantitățile de gaz cumpărate în perioada 2022-2023 și prețurile de procurare. Declarația a fost făcută de ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, informează TRIBUNA.

În opinia sa, toată societatea are dreptul să înțeleagă cum au fost folosiți banii din creditul de 300 mln. euro, care urmează să fie rambursat de contribuabili moldoveni, precum și cele 4 mlrd. lei, „care tot sunt banii noștrii și cu care a fost capitalizată întreprindere din bugetul de stat”.

„Consumatorii de gaz trebuie să înțeleagă de ce măcar în ianuarie și februarie „Energocom” nu i-a oferit țării gaz ieftin, procurat pe piața internațională, dar a acționat strict în interesul „Moldovagaz”, care a avut nevoie să scoată de la noi devierile sale financiare prin tarife foarte ridicate în plină iarnă.

În perioada Guvernului precedent, „Energocom” a fost transformat în moșia lui Spînu, la care nimeni nu a avut acces, chiar dacă inspecția financiară al Ministerului Finanțelor a formulat mai multe întrebări la aceasta entitate. Acum e timpul transparenței. Noi vrem să știm cum au fost folosiți banii publici!”, a conchis politicianul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...