[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Martie 2023 09:40

CEC a desfășurat o nouă rundă de consultări. Detalii

Comisia Electorală Centrală (CEC) a desfășurat a doua rundă de consultări publice pe marginea a două proiecte de acte normative: regulamentul cu privire la Registrul de Stat al Alegătorilor și regulamentul cu privire la întocmirea, administrarea și difuzarea listelor electorale, informează TRIBUNA.

Evenimentul se încadrează în șirul de activități care urmăresc informarea publică privind prevederile noului Cod electoral, precum și consultarea părților interesate în procesul de ajustare și/sau elaborare a cadrului normativ intern al CEC.

La eveniment au participat reprezentanți ai partidelor politice, ai autorităților publice centrale și locale, ai organizațiilor societății civile, precum și partenerii de dezvoltare.

Reprezentanții Promo-LEX, autorităților locale, dar și exponenți ai partidelor politice au venit cu mai multe comentarii și propuneri privind îmbunătățirea și completarea proiectelor de regulamente discutate. Acestea s-au referit la întocmirea unui Registru de evidență a deceselor, actele de identitate în baza cărora se realizează actul votării pentru cetățenii din diasporă, cooperarea cu inspectoratele de poliție raionale în procesul de transportare a documentelor electorale, inclusiv a listelor electorale etc.

Toate propunerile de îmbunătățire a proiectelor de regulamente vor fi analizate de către CEC și documentele ajustate înainte de aprobarea acestora.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...