[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Martie 2023 10:16

Maia Sandu și-a amintit de un eveniment de 10 ani în urmă, când era ministru: „Am trăit aceleași emoții” 

Președinta Maia Sandu a vizitat Centrul educațional pentru copiii bolnavi de cancer cu prilejul marcării unui deceniu de la fondarea instituției, informează TRIBUNA. 

„Acum 10 ani, în calitate de ministră a Educației, participam la inaugurarea Centrului de instruire pentru copiii bolnavi de cancer. Îmi amintesc foarte bine amalgamul de emoții de atunci. Astăzi am vizitat din nou această instituție și am trăit aceleași emoții”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat că, această entitate educațională își îndeplinește misiunea de un deceniu, într-un mod demn, nobil și onest.

„O îndeplinește prin angajații Centrului  – profesori care lucrează, alături de medici, cu dăruire, cu trăire și coparticipare. Datorită acestor oameni, copiii care luptă cu boala reușesc să revină în școala și clasa lor, să-și continue visul, să urmeze studiile în universități și colegii. Cadrele didactice reușesc să le fie alături și părinților. Un sfat, o încurajare a profesorilor și psihologilor Centrului îi ajută să depășească clipele grele”, a punctat ea.

Șefa statului și-a exprimat bucuria că avem mulți oameni pentru care nu există durere străină: „Vreau ca toți copiii să fie sănătoși, să-și trăiască cu bucurie copilăria, fără durere, acasă, împreună cu părinții”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...