[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Martie 2023 15:19

Partidul „Șor” are candidat la funcția de Bașcan al Găgăuziei

Partidul „ȘOR” și-a desemnat candidatul pentru funcția de bașcan al Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, pentru alegerile din 30 aprilie. Este vorba despre Evghenia Guțul, care de profesie este jurist și este originară din comuna Etulia, din regiunea autonomă, informează TRIBUNA. 

Candidatul a depus astăzi actele necesare pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, în susținerea acestuia pentru funcția de guvernator.

Evghenia Guțul a fost însoțită, la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, de către lideri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, printre care deputatul Marina Tauber, consilierul din Consiliul Municipal Chișinău, Serghei Burgudji și alți reprezentanți ai formațiunii. Aceștia susțin că îi vor acorda tot sprijinul necesar Evgheniei Guțul.

După înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul va recepționa listele de semnături. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, pretendenții pentru fotoliul de bașcan urmează să adune între 1,5 și două mii de semnături, din minim nouă localități. După aceasta, va fi dat startul campaniei electorale, în cadrul căreia candidatul pentru funcția de guvernator din partea Partidului „ȘOR” va prezenta programul electoral și planurile privind dezvoltarea regiunii autonome.

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei se va întruni astăzi într-o ședință, în cadrul căreia va fi luată o decizie asupra înregistrării grupului de inițiativă al candidatului Partidului „ȘOR”.

Partidul „ȘOR” consideră că Găgăuzia merită o viață mai bună: „Regiunea are toate posibilitățile pentru asta – potențial uman, relații internaționale, dorința de a munci. Găgăuzii au fost întotdeauna un popor unit și puternic. Ne propunem să reînviem aceste calități împreună cu Partidul „ȘOR”, care are o echipă competentă și puternică. De asemenea, reprezentanții formațiunii dau asigurări că vor transforma Găgăuzia într-un loc de vis!”

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...