[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Martie 2023 17:00

A 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE se va desfășura la Bruxelles 

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE) se va desfășura joi, 23 martie, la Parlamentul European. Din delegația legislativului de la Chișinău fac parte copreședintele CPA RM-UE, Mihail Popșoi, și deputatele Olesea Stamate și Ina Coșeru, membre CPA RM-UE, informează TRIBUNA. 

Printre subiectele abordate în cadrul reuniunii figurează procesul de integrare europeană a țării noastre, progresele înregistrate și situația geopolitică din Republica Moldova. Un alt subiect de pe agenda reuniunii se referă la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. În contextul celor discutate vor fi adoptate mai multe recomandări și o declarație comună.

De menționat că, miercuri, înainte de desfășurarea reuniunii, copreședinții CPA RM-UE, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă.

Precizăm că, CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...