[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Martie 2023 16:39

PAS va avea un deputat nou. Cine vine în locul lui Artur Mija

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Astfel, Comisia va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat al candidatului supleant, Cojoc Gheorghe, de pe lista aceluiași partid. Vacanța mandatului a intervenit după ce Artur Mija a devenit secretar general al Guvernului, informează TRIBUNA.

Tot astăzi, CEC a confirmat în funcție persoanele responsabile de finanțe (trezorieri) ai 5 partide politice din Republica Moldova: „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Partidul Acasă Construim Europa „Pace”, Partidul „Patrioții Moldovei”, „Partidul Popular European din Moldova” și „Partidul Legii și Dreptății”.

Potrivit legislației în vigoare, trezorierul este confirmat în funcție prin hotărâre a CEC cu condiția prezentării de către partidul politic a actelor ce atestă studii în domeniile economice sau contabile specializate și nu deține funcția de demnitate publică.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a acreditat șase observatori internaționali din partea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023.

Alte hotărâri aprobate în ședință au vizat atribuirea unor mandate de consilier în consiliile locale a mai multor localități.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...