[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii20 Martie 2023 07:02

Opinie despre proiectul privind limba română: Sunteți siguri că un tertip tehnic, ce poate fi anulat, e prilej de bucurie?

Comentatorul politic Victor Nichituș afirmă că, în viitorul Legislativ, partidele suveraniste vor putea anula legea votată, cu majoritate parlamentară simplă, prin care limba română a înlocuit-o pe cea moldovenească, or, „denumirea limbii vorbite la Chișinău a fost mereu o chestie politică”. Astfel, el a menționat că e nevoie de o majoritate parlamentară constituțională ca să nu asistăm pe viitor la un asemenea eveniment, informează TRIBUNA.

„Nu mă bucur atunci când politicienii moldoveni repeta erorile aplicate de politicienii români – pe malul Dâmboviței sunt cei mai experimentați politicieni specializati în tertipuri politico-juridice. Nu mă bucur atunci când un lucru bun, limba vorbită între Prut și Nistru trebuie să fie oficial numita limba română, este obținut printr-un tertip juridic care poate fi anulat.

Lucrurile bune trebuie să aibă o acoperire juridică ireproșabilă care să țină în timp”, a subliniat liderul de opinie.

Victor Nichituș a mai spus că se va bucura „doar atunci cand majoritatea de 63 de deputați ai PAS va găsi încă 4 voturi și va introduce în Constituția moldoveană un articol referitor la integrarea financiar-bancară a celor două state românești și circulatia leului românesc”.

În context, jurnalistul a întrebat: „Zice lumea că a murit limba moldovenească. Sunteți siguri că un tertip tehnic, pe care o altă majoritate parlamentară îl poate anula, poate fi prilej de bucurie?”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...