[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important18 Martie 2023 17:50

IBU a susținut proiectul nostru de construcție complexului de biatlon de vară în Moldova, - Dmitri Torner

Ieri, 17 martie 2023, în Norvegia, unde se încheie sezonul de biatlon, a avut loc o întâlnire între Președintele Federației de Biatlon a Republicii Moldova, Dmitri Torner, și Secretarul General al Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), Max Cobb, , transmite Moldova1.

În cadrul întâlnirii au fost discutată colaborarea în contextul dezvoltării și popularizării biatlonului în ţara noastră, precum și inițiativele Federației Moldovenești de dezvoltare a infrastructurii de biatlon.

„În acest an colaborarea între Federaţia Moldovenească de Biatlon a ajuns la un nivel avansat. În următorii 2-3 ani vom construi un complex de biatlon de vară cu toată infrastructura. Proiectul va fi finanţat de investitori din Austria şi Emiratele Arabe Unite”, a spus Dmitri Torner.

El a informat conducerea IBU despre intențiile Federației Naționale de a începe prima etapă a strategiei de dezvoltare și popularizare a biatlonului.

„Prima etapă a strategiei noastre de dezvoltare și popularizare a biatlonului prevede reconstrucția unui traseu pentru biatlon pentru antrenamente. Acolo se vor pregăti sportivii noştri. Mai mult decât atât, vom crea condiții pentru ca acolo să practice biatlonul și copiii, care vor avea ocazia să facă primii pași în acest gen de sport în drumul lor spre marile performanțe”, a spus Dmitri Torner.

La rândul său, Max Cobb a spus că IBU salută inițiativele Federației de Biatlon din Moldova și este pregătită să ofere un sprijin generos.

„Rolul nostru în acest proiect este să împărtășim cunoștințele și experiența noastră, dar şi pentru a oferi suport tehnic. Vom analiza posibilitatea ca să oferim și materiale tehnice pentru ca totul să corespundă standardelor internaționale”, a spus secretarul general al IBU.

Max Cobb a asigurat că IBU va oferi asistența tehnică necesară pentru a se asigura că acest proiect să corespundă cu toate standardele internaţionale. Secretarul general a spus că IBU este gata să trimită specialiști în domeniu tehnici în Republica Moldova.

„Avem perspective excelente de cooperare și prin eforturi comune vom implementa acest proiect. În Moldova va fi creată o infrastructură de biatlon, iar țara noastră va deveni unul dintre centrele biatlonului european de vară”, a conchis Dmitri Torner.

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...