[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 Martie 2023 12:00

(ACUM 1 AN) Discursul Irinei Vlah

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 martie 2022.

Dinu Plîngău, la Bruxelles

Liderul interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău s-a aflat într-o vizită la Bruxelles, unde a avut mai multe întrevederi.

Miting pro-pace

„Nu războiului”, „Moldova vrea pace”, „Solidaritate pentru Ucraina”, „Stop invaziei ruse” – erau câteva dintre sloganurile unui miting organizat la Chișinău. Cu drapele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene, dar și cu bannere pro-pace, zeci de oameni s-au adunat în fața Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a-și manifesta solidaritatea față de poporul ucrainean.

Discursul Irinei Vlah

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a ținut un discurs în cadrul Forumului Diplomației 2022, ce a avut loc în Antalya, Turcia. De asemenea, a avut întrevederi cu: Lazăr Comănescu, Secretar General al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră; Mahmut Asmali, Directorul General al Asociației Industriașilor și antreprenorilor independenți din Turcia. La întâlniri a participat și Ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dumitru Croitor.

Annalena Baerbock, la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a găzduit, la Chișinău, vizita ministrului Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Cei doi oficiali au mers și la Centrul „Moldexpo” pentru a vedea cum e gestionat fluxul de refugiați. Cu ministrul german, ulterior, a avut o întrevedere și șeful statului, Maia Sandu, cu participarea Premierului Natalia Gavrilița.

Sursa: Almanah Politic 2022  

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...