[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news5 Martie 2023 07:00

Deputat al PAS: Limba moldovenească este o minciună, un fals inventat de cei care au încercat sa ne dezbine

Dacă în anul 1940 Uniunea Sovietică nu ocupa ilegal teritoriul de astăzi a Republicii Moldova, atunci nici nu cunoșteam ca Limba Română o pot numi alții „limba moldovenească”. Limba moldovenească este o minciună, un fals inventat de cei care au încercat sa ne dezbine. Declarațiile au fost făcute de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, informează TRIBUNA.

Politicianul a precizat că, atunci când spunem Moldova, trebuie să înțelegem că în România se află o regiune mai mare din Principatul Moldovei. Astfel in Suceava, Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Focșani, Galați toți consideră că vorbesc Limba Română, nicio persoană nu zice ca vorbește „limba moldovenească”.

„Atunci hai sa tragem o concluzie, moldovenii de pe malul drept al Prutului toți zic ca vorbesc Limba Română, iar o parte din cetățenii din partea stângă a Prutului credem ca suntem mai deștepți decât frații noștrii de peste Prut. Este simplu de înțeles acest lucru, acest teritoriu de peste Prut nu a fost ocupat de Uniunea Sovietică, prin urmare nu au fost manipulați oamenii că vorbesc o altă limbă.

În diferite regiuni ale României, limba română se vorbește cu accent diferit, astfel in Republica Moldova vorbim Limba Română cu grai moldovenesc”, a mai explicat el.

Petru Fruze a remarcat că nu este corect sa ne zică de la Moscova ce limbă vorbim, noi respectăm limba de comunicare a poporului rus, noi nu poreclim limba rusă in dependență de regiunile din Federația Rusă.

„Astfel cerem sa ne fie respectată limba noastră, Limba Română.

Limba Română – unică stăpână!”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...