[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Martie 2023 07:00

Aceasta trebuie să devină prioritatea principală a Republicii Moldova! Vadim Ceban: „Eforturile vor dura ani” 

Vadim Ceban, șeful Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, consideră că prioritatea principală a Republicii Moldova trebuie să devină „stoparea exodului” – „Moldova nu-și mai poate permite luxul să piardă oameni”, informează TRIBUNA.

El a spus că cu greu își amintește „o ședință de serviciu sau o discuție privată, în ultimul an, în cadrul căreia să nu fi apărut subiectul plecării din țară”.

„Mulți oameni au plecat, și foarte mulți sunt în pregătire de plecare.

Oamenii de afaceri susțin că pierd cei mai buni și energici oameni, în instruirea cariera au investit bani și timp. Iar când publică anunțuri de angajare au foarte puține aplicări, care vin din partea persoanelor fie neinstruite, fie vârstnice. Moldova sărăcește rapid. Și nu e cazul sărăciei materiale și financiare – e o sărăcie mult mai periculoasă – sărăcie de oameni. Fără emoții și absolut pragmatic – oamenii sunt principala resursă a oricărei țări…

Moldova confruntă probleme mari, și pentru rezolvarea acestor probleme Moldova are nevoie de oameni energici și responsabili, bine instruiți și talentați. Oameni care își pot asuma sarcini mari.

Cred că nu greșesc dacă susțin că Moldova nu-și mai poate permite luxul să piardă oameni.

Stoparea exodului, probabil, trebuie să devină Prioritatea Moldovei pentru următorii ani”, a declarat oficialul într-un editorial.

Vadim Ceban a mai spus că ne confruntăm un fenomen social determinat de un sentiment profund de pesimism, și de o decepție acumulată de-a lungul mai multor ani.

„E nevoie de concentrat toate resursele interne și ale partenerilor pe rezolvarea acestei probleme prioritare și trebuie să ne pregătim că eforturile vor dura ani. Așa cum a durat ani crearea problemei”, a subliniat șeful „Moldovagaz”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...