[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Martie 2023 15:15

Chiril Moțpan: Ca și acum 31 de ani, Republica Moldova are din nou nevoie de unitate, abnegație și spirit de sacrificu

„Acum 31 de ani, pe Nistru a fost război… Ecoul lui se resimte și astăzi în fiecare familie din Republica Moldova. În 1992 a fost scrisă una din cele mai tragice file din istoria contemporană a acestui pământ, o filă marcată cu sângele a peste 300 de combatanți şi a peste 400 de civili, care s-au acoperit de glorie, jertfindu-şi viaţa pe altarul independenţei şi integrităţii teritoriale. Dar au mai fost şi alte mii de vieţi sfâşiate de consecinţele războiului. De traumele fizice şi psihice, de pierderea locului de trai, de ororile văzute și de care nu pot scăpa” – a declarat Chiril Moțpan, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, timpul trecut de atunci nu a reușit să cicatrizeze rănile rămase în memoria atât a combatanților, cât și a familiilor lor, dar nici rănile provocate asupra conștiinței noastre naționale.

„Ca și acum 31 de ani, Republica Moldova are din nou nevoie de unitate, abnegație și spirit de sacrificu. Are nevoie de eroi. Pentru că fiecare generație își are eroii ei. Pentru generația mea, eroi au fost și rămân a fi cei care au luptat cu mult curaj și sacrificiu în războiul din 1992.
Or, istoria ne-a demonstrat că independența și suveranitatea se plătește cu sânge… Și ne învață că orice conflicte trebuie să fie evitate, ori în cazul apariției lor, să fie soluționate pe cale pașnică.

Cinste si onoare eroilor!”, a mai menționat fostul deputat.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...