[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Februarie 2023 14:53

Protest - în centrul capitalei: Am venit astăzi ca să cerem guvernării să plătească facturile pentru lunile de iarnă

„Mii de oameni manifestă pașnic în centrul capitalei, la îndemnul Mișcării Pentru Popor. Ei îi cer Guvernului să achite facturile populației pentru lunile de iarnă și îi solicită guvernării să nu implice țara în război. Oamenii poartă la piept porumbei albi, din hârtie, simbolul păcii”, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă. 

Unul dintre membrii Mișcării Pentru Popor, vicepreședinte al Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că „regimul Maiei Sandu a făcut totul pentru a zădărnici manifestația de astăzi”.

„De fiecare dată când sunt anunțate mitinguri, guvernarea inventează pretexte, pentru a le zădărnici. De data aceasta, oamenii s-au revoltat și poliția a început să le permită deplasarea spre Chișinău. Am venit astăzi ca să cerem să plătească facturile pentru lunile de iarnă. De asemenea, am venit să le spunem că nu vrem război”, a subliniat Marina Tauber.

La rândul său, un alt membru al Mișcării Pentru Popor, vicepreședintele Partidului „Acasă Construim Europa”, Tatiana Bordeianu, a condamnat abuzurile poliției în raport cu manifestanții.

„Oamenilor le este interzisă libera circulație, libera exprimare a opiniei. Oamenii nu vor destabilizare, oamenii vor pace, așa cum vedeți că arătăm astăzi, prin acești porumbei, simboluri ale păcii”, a explicat Tatiana Bordeianu.

Oamenii au mai scandat „Nu războiului în Moldova”, „Suveranitate!” și „Neutralitate!”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...