[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Februarie 2023 14:04

„Întrebări pertinente” ale lui Liviu Vovc către Dorin Recean: „Cum ar putea avionul cu militari ruși să treacă prin spațiul aerian al Ucrainei sau României?”

Referitor la ultima declarație a Prim-ministrului cu privire la „intenția Rusiei de a captura aeroportul din Chișinău”, Liviu Vovc, secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr, a constatat că „sunt câteva nedumeriri și întrebări pertinete”, informează TRIBUNA. 

„1. Din punct de vedere fizic, cum ar putea avionul cu militari ruși să treacă prin spațiul aerian al Ucrainei sau României?

2. Pentru a reduce riscurile de securitate, Aeroportul ar trebui să revină cât mai rapid în posesia statului.

Poate noul Prim-ministru face o vizită la APP și îi întreabă cât mai au de gând să tergiverseze procesul?

3. Ministrul de Interne din Guvernul Leancă a participat la ședința Guvernului din 29 mai 2013 în cadrul căreia s-a luat decizia cu privire la concesionarea Aeroportului? A avut careva obiecții?” – a întrebat politicianul.

Liviu Vovc a mai spus că, încă din 24 februarie 2022 suntem conștienți că, dacă ar putea trece de Ucraina, armata rusă nu s-ar opri la hotarul Moldovei. „Dar astfel de declarații ale directorului SIS, ale Prim-ministrului, ale Președintelui, nu fac decât să amplifice frica în societate, să încurajeze exodul cetățenilor și să descurajeze investitorii”, a subliniat fostul deputat.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...